Saturday, 31 December 2011

hApPy AlWayz~

sumpah aku rindu kau ,, tapi aku tahan , ny baru sebulan tp still ingat kauu :( tapi tape , aku cube tahan .. aku cube buat buat happy depan semua orang , dalam hati aku cume aku n Allah je yg tahuu . even depan kawan kawan pun aku tetap tak tunjuk yg aku sedihh ,, tahu takk aku still stalk kau anytime , kalau lah kau boley check siapa yg stalk kau mesti aku yg dapat top first kan . HAHA sumpah aku jelousy if ada girl yg post dkat fb kau , HAHA bodoh kan aku macam da ta de org lain jee . hmm tapi tu lahh aku , kalau aku boley lupekan kau da lame aku terima org lain ,, tp hati aku still takde perasaan kat org lain even dy lagi handsome dari shah rukh khan pun ..hehehe :P everyday , aku mesti tunggu text n call kau even aku tahu tu takkan ade :D kenape aku post macam ny ? tp aku tak malu pun nak post macam ny ,, sebab ny lah y aku nak kau tahu . tapi kau takkan tahu .. tp kalau kau nak tahu dekat sini lahh , dekat blog ny lahh tempat aku buang ego aku yg sekeras kerasnya untuk bgtahu segala galanye ..


malam ny malam new year ,  aku tahu kau mesti tengah happy dengan kawan kawan kau or maybe gf or whatever ~~ n malam ny jugakk lah aku duduk rumah sorang sorang ,, sumpah bosann :'(( my friend pulakk  keluar dengan bf dy :) sorry yana bukan tak nak ekut tp yana tamou kacau .. n i bersyukur sangat coz ada kawan yg selalu nak buat i happy . even hati aku tak happy pun aku tetap tersenyum untuk kau coz aku tak nak kau risau . even aku bosn pun aku tetap suruh kau keluar dgn bf kau . aku tak nak sebab aku benda yg tak berlaku boley berlaku :)
ocayy anyway thanx visit my blog ,,
salam sayang dari ku yana :)

Sunday, 18 December 2011

nak tahuu takk ??

Hai guys ,, hidup ny susah kan kite nak jangke .. dalam sekelip mata kita boleh kehilangan orang yg kita sayang ,, actually I teringat kat member i yg baru kehilangan ayah tersayang baru baru ny .. harap dy tabah menghadapi dugaan ny .. other than that , dalam sekelip mata pun hidup kite boleh berubah , dari kaya ke miskin , dari susah ke senang , dari gembira ke duka .. so kita kene lah beringat sikit dalam hidup ny . tak semua yg kita impikan indah belaka .. apa pun kita kene terima segala dugaan , cabaran , ujian dalam hidup . jangan lah sesekali mengeluh kerana setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya .. kite kene lah redha menerima nya bukan pasrah ocayy J engat redha itu ikhlas , pasrah itu menyerah ,, cewahhh da keluar scrip ombak rindu pulak dalam ny .. HAHA .. ewmmm story bout ‘ombak rindu’ u alls da tengok tak cerita tu ?? sumpahh sedihh !! sape yg tak tengok lagi tu pegilahh tengok ye dengan pasangan masing masing ,, cewaahh promote pulakk ,, tapi kalau nak pegi sorang pun boley ape .. macam I buat .. huhu bialahh org nak cakap I gile ke layan movie sorang sorang ,, sedih cerite tu tak ley lawan sedih yg i rase .. bayangkan kiri kanan I couple then i ny ibarat ape kat tengah tengah dyorang tu ? sepatutnya kat sebelah i duduknya dia ,, sepatutnya dia yg ada dengan I time tu .. tapi dia da tengok dengan org lain da.. maybe dia tengah bahagia sangat kan sekarang ny ..


ocayy enough ky ! forget bout him ,, its bout me n me n me ! apa yg berlaku sekarang ialah tahap kebosanan yg melampau yg telah menguasai diri .. dengan handfon yg hilang memang tepu la kan I dekat dlm bilik ny ..haiyaa apa mou bikin ny .. num celcom ny ada pun macam tak de , baik tak paya pakai handfon kan ,, kalau dia rasa apa yg i rase , dy faham apa yg I nak dy faham .. dy akan text gune number celcom dy , n kalau seseorang tu sayangkan kite adakah dy akan berkire dengan credit yg dy gunakan walaupun baru dua text message yg dy reply .yup I know im nothing to him ,, its ocayy J lagipun after dis I takkan bersua muka dgn dy lagi .. harap dy temui kehidupan nya yg sempurna .. ocayy guys ,, rasenye sampai sini dulu my story for u alls .. bye bye assalamualaikum ..


#takutt tunggu result untuk sem 1#

Tuesday, 13 December 2011

ho ho ho holiday !!

hai assalamualaikum semua ,, ha nak tahu tak i tgh buat apa skrg ? ocayy , now i sedang bersantai di tepi pantai yg indah lagi nyaman ,, ceewwwaahhhh .. huu actually saje je nak show off ckit .. hehe ocayy nak tgok tak picx saia ..

 
 ocayy ny picx ku yg gemukkk ..
HAHA gemukk kann
kuad makann ~~
hehe one more .
haa yg kat blkg i tu ada karoke ,, alahaaii kesian tgok tv dy kecik cenonet je kann ..
hee ,, takpe lahh yg penting i da puas berkaroke ,,jum jum join ,, bestt taw .

Saturday, 10 December 2011

hari indah bersamanya :)

hye assalamualaikum ,, occay harini dah hari ke 5 i cuti n now berada di batu pahat :) huh baru berapa hari tak meng-hapdet blog ny rase rindu plak ,, macam lame je rase .. hee .. actually i start cuti hari sabtu , n disebabkan i rase macam nak balik lambat ckit , i balik lah hari selasa . so ,, now dah sampai ke johor bahru ,, guess i balik dengan sape ? hahaha ,, adalah sumone yg teman n rase tenang ckit bile dapat berkongsi problem dgn sumone kan .. n today i dekat bp rumah makcik i ,, hehe i ada benda nak citer mybe its funny for me ,, occay today rumah makcik i ada kenduri for potong jambul her daughter , i i tolong lah menyebok nyebok kan , then dy suruh i g potong daun pandan tuk buat bunga rampai .. hahaha , u alls nak tahu tak i pergi amek daun tebu ,, kahkahkah , actually i rase macam same bentuk dy .. huhu sorry lahh untie promise tak buat lagi ocayy :( jangan mara taw :P haha . n one more nak tahu tak kenapa i buat title post tu 'hari indah bersamanya' ? huhu , kalau nak tahu bersamanya is my beloved family ,, korang mesti happy kan bile keluar dgn family jalan jalan .. i pun rase happy sgt n bertuah sgt coz ada family macam ny ,, jalan sama sama , tengok movie , main bowling , karok .. hahaii bahagianya rase kalah keluar dating .. hahaha . ( cakap macam ny coz tak tahu nak keluar dating ngan sape ) hee ..


ocayy ,, another story yg ta berape besh tuk didengar ,, kenapa erkk mesti ada pengacau dalam hidup ny ,, i mean orang yg tak boleh tengok kite senang . even kite tak kacau hidup dy pun dy tetap nak jadi stalker dalam hidup kite ,, heyy ,, wats wrong wif u bitch ? huhhaaii ,, mesti u alls jelousy kan dats y u alls terngendap ngendap n busy body pasal i ,, omg ,, kesian lahh u ny .. i advice u , better u do sumthing that good for u ,, bukan busy body n iri hati dengan orang .. tak fahamlah dengan manusia macam ny . haisshh ..


ocayy ,, for all readers i wish happy holiday ,, n ready for new determination next yea .. good luck .. muuaahh muaahhh ,, haha rase nak kiss orang plakk kann .. bye bye assalamualaikum :)

Monday, 5 December 2011

stop all d sadness !

start wif dis picxa .rase macam kejam sangat bile kite nak membalas kan . sory sy tak bermaksud macam tu , rase sakit ny tak dapat ditahan lagi ,, airmata ny da tak nak berhenti mengalir ,, maybe terlalu gembira wif ur new relationship . thanx a lot . thanx syg buat macam ny ,, but u dun wory i never pray fer u like that , aishiteru awk egt kan lagu tu , mesti lah egt coz awk yg bagi , awk egt tak dulu awk selalu pesan 'sy nak kawan lama taw' n 'engat awk tu dah ada pakwe' hmm tu dulu , for what i have to remember , rite ? ocay stop all bout ur story ,, i and u was end ! today i know everything ,, sy tggu awk terangkan kat sy , even sy tahu awk ada org lain but i juz need ur explaination ! u got it ? yeah , awk tgglkan sy macam tu je tanpa sbrg pesan , but im still waiting for u ,, im fool rite ? yeah ,, sy sgt bodoh sebab dperbodohkan oleh orang yg pandai like u , pandai mempermainkan perasaan orang . thanx RAFIZI ! penantian sy dah tamat , jawapan sy dah terjawab . tanpe perlu awk terangkan . im happy to look u happy . hope she is ur future forever . dun break her heart . think bout her feelings ky . done ,, lets start a new life , wif a new story , new face , new people ,, time to forget everything yg menyakitkan hati .. thank you so much !

Sunday, 4 December 2011

HATI SEORANG PEREMPUAN / WANITA / SAIA !

SENSITIF : bukan bermaksud suka merajuk..tapi cuma nak bermanja dan mendapatkan perhatian.


→ CEREWET : bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala..cuma wanita ni sukakan ketelitian..cermat..dan kadang2 teringin jgk LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala. 


→ HALUS : bak sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak..walaupun sorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab kesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk dijadikan sebagai pengajaran..Bukan sebagai DENDAM..paham??


→ IKHLAS : ikhlas seorang wanita tak perlu diragui..yes!


→ KORBAN : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, ibu bapa, anak-anak , dan suami. WANITA amat tabah..


→ PRIHATIN : sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam. 


→ MANJA : walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri sorang WANITA masih lagi tetap sorang WANITA. Suka bermanja hanya kepada insan yang bernama LELAKI, namun juga sesama kaum..


→ EGO : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai..


→ CINTA : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.. 


→ SEKS : seks bukanlah segala-galanya buat WANITA sebab WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan 1 akal. NAFSU yang banyak x tertumpu kepada 1 ja. LELAKI plk dijadikan dengan 9 akal dan 1 nafsu. fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkan..


** "Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung 
dan bukan sebagai pemusnah.


WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk 
dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari.


Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA♥.


#faham tak awak ? sensitif ? touching ? tak lah , sekadar mahukan perhatian .. cerewet ? tidak , cume nak awak nampak kemas sayang . halus ? ye sangat halus hati ny , walaupun luarannye nampak kasar dan tabah . Allah je yg tahu perasaan ni . ikhlas ? yes , sangat ikhlas dan tidak akan sesekali pernah mengungkit . segalanya sanggup untuk orang yg mencuri hatinya . korban ? awak pernah nmpak tak pengorbanan sy ? n awk cakap kate sayang . ye sebab sy sayang sy berkorban ,, sy ikhlas sayang :) prihatin ? bukan setakat prihatin malah stalker pun sy akan jadi kerana awk . manje ? sy manje dengan awk je . trust me not ? serious ! ego ? sy seorang yg sangat ego , tp untuk awak sy ketepikan . kenapa hati ny rase nak menangis bila cemburu dgn awk ? its  naturally . i dun know why . cinta ? ye cinta yg sgt tulus hanya untuk lelaki yg disayangi . seks ? bukan segalanya , its right ! u know , i love u coz u r u ! not bout sex or anything ! now , awk faham tak ? awk rase tak sy syg awk ? hmm its ocay dear if u love somebody else :) i owez pray fer ur happiness :) thank you#

Thursday, 1 December 2011

ehh tak touching lhaa !!

:) :) :) banyak kan saye senyum (: (: (:
macam tu jgak saya senyum depan awk !
awk happy kan skrg .. awk faham tak perasaan sy ? faham tak ?  hmm mesty tak faham kan ,, sebab tu awk tak tahu :) sebab tu awk tanye u touchin ke ? hahaha tak de lah , for what i nak touchin . kite tak de pape ,, i i try to forget u :) thanx ye coz pernah jadi 'kawan' i .. tapi semalam i bukan kawan u , you bkn kenal i kan ,, haha ,, i happy gile kut u buat macam tu ,, thanx dear .. awk dgr tak lagu ny ? dengar kan ,, kenape i letak lagu ny ? sebab i suke lah .. hee nway i owez doakan u bahagia dengan sesiapa pun yg u suke . i tak de hak rite ? take care urself . lepas ny anggap lah yg i tak pernah wujud dalam hidup u ye sayang ..
assalamualaikum :)

Tuesday, 29 November 2011

berterus terang adalah lebih baik .

ok for u , capital Z ,, i know that we r not closed already . i dun want wait for u anymore , its very hurt , please understand me ,, give me freedom , if u have somebody else juz let me know . perasaan tak boleh dipakse kan sayang , macam mane pun awak cube tetap tak boleh , n i know , thats y awak jauhkan diri . mybe dis is d best way , awak juga ckap kan lebih baik berdiam diri dari mendatangkan fitnah . untuk kedua kalinya saya terime awak ,, tapi hati saya tak de kat awak . tapi lebih sakit hati ny kalau gantung tak bertali kan , ada tapi macam tak ada , ape yg awak nak lagi ? cukuplah buat saya sakit hati ,, awak mmg perfect , ape awak nak awak dapat , n tak susah untuk awak dapat perempuan yg jauh lg 'market' dari saya . saya da cube , tapi tak bole . kite same same tak de hati ,, tapi tolong jangan wat saya menunggu . penantian tu mmg sangat menyiksakan ,, faham lah perasaan seseorang , awak tahu tak buat kedua kalinya awak buat saya macam ny , n saya tak pernah sekali pun marah awak , selama saya kawan dgn awak tak pernah ada perasaan nak marah awak ,, saya cube jadi orang paling penyabar sekali dengan perangai awak even saya tahu awak keluar dengan perempuan lain pun saya tetap tak nak pk bukan bukan . tapi awak kene egt kesabaran seseorang tu ada tahapnya . ye , saya mengaku saya terime awak buat kali kedua coz saya sgt terasa kehilangan awak dulu . but now , saya tahu saya tak boleh nak pakse perasaan saya , hati saya , diri saya terime awak :) awak mungkin berhak mendapatkan yg lebih baik dari saya . saya tak perfect ,,n saya tak boleh pretending to be somebody else , sy bukan ex gf awak yg awak couple selame 8 tahun , saya adelah saye , n dats y saya tak nak jadi orang lain . n salah saya jgak cube tunjuk yg terbaik untuk awak ,, saya silap kan sayang , sepatutnya kite kene terime orang tu seadanya .. n kalau awak betul betul ikhlas , serious n sayang saya awak boleh terime saya seadanya ..tak perlu ubah saya untuk jadi orang lain .. sepatutnya dari situ saya dah perasan kan .. mmg silap saya ,, saya minta maaf kalau saya ada salah ye . saya doakan awak bahagia :) assalamualaikum ..

Saturday, 26 November 2011

i juz can say that im not ready .

assalamualaikum .. hye peeps . jap jap panas plak nak bukak kipas :)
hee ok bereehh ,, huhu ape lah biol i ny nak menghapdate blog pepagi bute camny , hmm actually bosan gile harini taktahu nak buat ape , nak oncall tak tahu dengan sape , nak berskype plak tak de mood . lalalala~~ ape lah nak buat . ocay now , u all dah bace kan post entry kat atas tu . ' i just can say that im not ready ' for who ,, haa ny lah yg i nak cter nyh ,, actually , i dah lame tak contact dengan member i ny , emm ,, in that  case dy ny pernah couple an member i , i mean housemate i tapi dyowg ny dah lame clash . lame tak lame sangat lah .. then , dy rajim IM i , n cter masalah dia , i ny mmg dilahirkan untuk dengar prob owg kan ,, hehehe tak de lah i pun aggp dy as a friend kan so i dgr lah ape yg dy nak cter . emm makin lame dia makin rajin nak ber IM n oncall dengan i , kadang kadang dia call sampai credit dia habis , tapi i ny tak pernah lah teruja sangat tunggu dia call ke hape kan . cume makin lame i perasan lah yg perangai dy ny pelik sikit . bile i tak reply text dia or tak pick up call dy , he will ask me y ? hmm so alasan i biasalah i bz kan .. actually i mmg tak pernah pun reply text dy dengan alasan i tak de credit .. kesian lah jugak . tapi seriously sebenarnya i serba salah nak rapat dengan dy , ocay ditegaskan disini i dengan dia just friend . firstly i risau coz dia ny ex bf member i , n member i pun tak tahu yg ex bf dia contact dengan i . secondly , i just aggp dy member tapi kenape dy perlu tanye berkali kali kenape i tak reply text dy or whatever , ocay ending of d story i dah tahu dah .. seriously i serba salah , i tak sangke plak dy ada perasaan kat i , serious babe aku bukan nak wat kau ter feeling dgn aku . tapi i layan dia pun macam biasa tak de yg lebih pun . bile dy cakap nak tell sumthing kat i pasal perasaan, i dah pelik dah . hmm , something wrong ny , n sangkaan i tepat bile dy cakap dia da mule sayang n bla bla bla , eii macam gedix kan . hahaha , tapi dia cakap takut i 'sebaliknya' yeah dats rite n tu lah jawapan i . i bukan tak suke dia tapi serious i cannot go lah dgn dy coz mmg takde perasaan pape pun an dy , juz member biasa ,, sampaikan dia cakap aku nak kawan dgn kau lebih dari kawan biasa ,, haish parah dah ny .. alamakk ,, im so sorry eii kenapelahh ha jadi macam ny .i takde niat pun nak mainkan perasaan orang ,, i cant give my heart to u coz it belong to sumone .haish lepas satu masalah, masalah lain datang , masalah an my EX ta selesai lagi , ny dia plak . buat hal betul . but i juz can say that im not ready to him . lalala ~~ biarlah takdir yg menentukan segalanya . mungkn ada hikmah di sebalik semuanya . kite hanye mampu merancang tapi yang Maha Berkuasa tu yg menentukan , i just want the best in my life . :) just enjoy with ur life ,, juz let it all problems go .. hahaha .. salam kawan kawan ,, bye bye .

life life life :P

 hye assalamualaikum semua , firstly i nak ucapkan salam maal hijrah to all muslims . hmm , untuk malam maal hijrah ny perbanyakkan lah amal dengan membaca doa awal tahun dan akhir tahun ,, ceewwaahh i ny cakap je tapi sendiri pun tak wat kan . hahaha what a lazy girl ,, yeah , i pun rase nak menghapdet blog waktu sekarang  ny , tapi kepale i da biol tak tahu nak cerite kan yg mana satu . ok kite start dengan cerite member i ny dulu yg baru wat blog tapi i yg tulis blog dia . haha kelakar kan , i bkn je jadi penulis blog tuk blog i tapi blog orang lain sekali . okay , crite yg kedua nye i baru habis paper pengajian islam semalam . kurang sikit rase gemuruh bile da jawab 1st paper semalam kan . tapi still ada lagi 3 paper ,, huh rase macam banyak plak tapi hati ny tak sabar dah nak balik johor jumpe family tersayang . balik johor ? huu sape nak pick up i kat larkin nanti ? hmm ,, dulu ada lah orang yg ley pick up i sekarang dia mana ? i pun tak tahu .. dulu mase konon konon serious sampai jumpe parents i banyak kali cakap nak kawan lame lah ape lah . last last senyap tanpe berite ,, hee tapi semua tinggal kenangan ,, tapi i nak kongsi satu picx ny laH bole tak hee ,, ape plak tak bole nye kan blog i sukehati i lah ,, tapi gambar ny da lame i saje je nak letak .lagipun kan i berceerite ny , meriah lah sikit bile ada gambar .. wahh gitu kelasss kau mariaa . haha  . ok ny lah picx yg i nak post ny ,, haha <3 its my memory .. lalala~~




no camera please ! AHAHA
okay ! sape ny ? ha ny lah apy ,, 

hee ,, emm macam mana ? what do u think bout dis picx ? i nampak gemuk kan ? yeah gemuk gila . haha misz dat oakley , haha . colour merah gitu . i like it . ocay forget it . ny juz gambar selingan je . sekarang hidup i macam biasa no more love , couple , n whatever . lagipun tahun 2011 ny kan dah nak habis , i want start a new life . forget all d pass , maybe wif sumone new , hehe bole ke ? of course bole kan .. harini pun dah 26 haribulan , so dah 15 hari i tak jumpe sumone tu .hahaha rindu ke ? hmm ada lah cikit , eii tak paya lah dia bukan rindu i pun . lalala ~~ ocay now time to study , jangan nak online je lah ,, tggalkan lah dulu blog n fb ny .haish degil lah i ny kan .. 
ocay lah ,, thats all my story today ,, bye bye semua i love u choo much .. mmooaahhxx . hahaha , missing u always my dot dot dot ! 

Wednesday, 23 November 2011

you make me crazy , n you make me serabutt !!

selamat pagi semua :P assalamualaikum ,, ok today i belum tdow lagi pada pukul 6 pagi ny , huh actually i baru balik . kepala i tgh serabut dgn seorang hambe Allah ny . kenapa , kenapa n kenapa ? kenapa kau muncul buat kali kedua n buat aku sakit hati lagi , kalau aku tahu, aku bunuh kau awal awal !beribu alasan yg kau bagi ,, macam macam ayat yg kau keluarkan , tapi prangai kau tak ubah macam TAHI ! yg selalu buat aku sakit hati ,, n for ur information aku da ta de perasaan langsung kat kau . betullah orang cakap peluang kali kedua tak sama macam pertame kali kite menerimanya . huh buat apa i nak mention pun macam dia tahu blog ny :P hee ,, ocay now i rase i ada buat salah . tapi salah ke ? i buat salah dgn sape ? huu ntah lah ,, i think its not,important ,, emm maybe .. cube untuk menerima kenyataan . he's not belong to me , so let him go :( now , i'll try to change myself , but its so difficult , stop pretending to be somebody else . be urself ocay (talking to myself) . hmm , can i have sumone special ? busan dah macam ny ,, huhu ~jiwang awie dalam sembilu plak~ ocay lah i mou tdow gudnite my dear .


Monday, 21 November 2011

suka suki suke lalala~~

aku tak akan mencintaimu setinggi langit,kerana langit
tak selalunya cerah.. dan aku juga tak akan memcintaimu
seluas lautan,kerana laut tak selalunya tenang.. biarlah aku
sekadar mencintaimu cuma di hujung kuku,kerana walaupon
dipotong ia pasti akan tumbuh kembali..


oke cuba baca nyh ,, actually betul atau tidak ? hmm its up to you ..
lalala~~
TANDA TANDA ANDA TENGAH GILA A.K.A JATUH CINTA . HAHA .
1.anda kerap bercerita pada kawan anda tentang si dia walaupun cerita itu sudah berulang kali anda ceritakan
2.siang malam asyik terbayang…nak berak pun terbayang wajah si dia
3.anda kerap membelek telefon bimbit anda dan mencari nama si dia walaupun tak buat apa pun sama ada sms,mms atau call
3.apabila anda hendak berjumpa si dia,anda terlalu menjaga penampilan anda seperti pakaian,wangi wangian dan sebagainya.mungkin anda sudah tetapkan pakaian apa yang anda hendak pakai walhal temujanji itu minggu hadapan
4.anda mudah dan cepat berasa hati dan cemburu padahal si dia dengan belum ada apa apa hubungan “special”
5.anda akan kerap menipu pada si dia di dalam sms ataupun “chat room”…contoh : anda memberitahu yang anda demam pahal sihat saja..anda memberitahu yang anda ada masa terluang untuk si dia walhal anda sebenarnya ada temujanji dengan rakan anda yang lain
6.anda kerap sms dia di waktu pagi dengan hanya ucapan “morning”
7.anda sentiasa mengharap dan menanti si dia sms anda dahulu
8.bila anda berjumpa si dia,anda menjaga tutur kata,pandai buat jenaka(padahal sebelum ni tak kelakar pun),
9.anda akan kerap melayari page facebook si dia…walaupun sejam yang lepas anda baru sahaja anda melawati page si dia
10.siang rasa macam malam,malam rasa macam siang…..ibarat lirik lagu

lalalal~~~

Assalamualaikum , hai peeps . selamat malam semua , sambil dengar lagu dadali disaat ku mencintaimu , tiba tiba ada rase nak menghapdet blog kan , actually baru habis ber call dengan sumone yg selalu ada dengan I , tiba tiba rasa lain plak malam ny . hmm , can I have sumone special in my life ? salah ke kalau I nAk bahagia ? dengan orang yg I syg , happy , boleh kongsi segalanya bersama . tapi I tahu I takkan dapat macam tu . kenapa ye ? mmg nasib I macam ny ke . im so sorry I bukan sengaje sebenarnya nak sakitkan hati u or wateva . I juz nak tenangkan diri I , nak bersendirian , bukan niat I nak jauhkan diri dari u , nak hilangkan diri dari u , tapi mungkin tu yg terbaik dari I menunggu yg tak pasti . yg tak pasti ? yup yg tak pasti .. dari sakit kemudian hari baik I terima sekarang . cuba jauhkan diri dari u , yup mybe dis is d best J hidup ny kita tak boleh nak jangka kan . tp sure lah I rindukan u nanti ;) rindukan sifat u yg perasan tu yg kononnya pro . hee :D pape pun im happy wif u , selama kawan dgn u I dapat rasa ada sumone dalam hidup I yg boleh wat I happy ,, tp perasaan tu ragu ragu , tak pasti . I tak suke dgn perasaan tu . mmg happy tapi tak sama dengan yg orang lain rasa , pasangan couple , teman tapi mesra , kawan baik ,, semuanya berbeza . I harap u faham ,, salam …..
lalala~~~ 

Tuesday, 15 November 2011

HEHEHE  ,hye peeps . assalamualaikum .. lame da tak meng-hapdet blog ny kan . rase windu plak :)
nway da  bace kan entry kat atas tu pasal apa . hee jiwang ke nax story bout love ? huu lantak p la kan . do i care ? hehe ok saje je sebenarnya nak wat entry pasal ny . saje suke seronok ! knape ? tak bleh ke law tak ley tekan je simbol 'X' kat sblah kana lappy anda :)
huu maaf lah andai terkasar bahasa , tersilap bicara ,termara tak tentu pasal . ceewwaah cam hari raya plak kan :) ok actually kalau da bercinta , couple , or pape jela yg sewktu dengan nye mesti lah kadang kadang ada perasaan cemburu , hmm , pengalaman mmg mendewasa n mematangkan kite . actually i ta rase cemburu if dia bercerita bout ex gf dia , or buat status rindukan sumone or whatever lah . ego dia mmg sangat tinggi untuk tidak tunjuk kat semua orang yg dia sebenarnya sayang n cube menjage 'market' nye . huh , nasib lah i faham dengan perangai nye n i need to be patient . sampai member i sendiri tanye 'yana tak jelez ke ? , kalau ina da marah marah dia da' hee ,, i bukan tak jelez tapi i da biasa kut untuk elakkan perasaan cemburu tu , itu cuma merosakkan perhubungan . so i terima jelah . kadang kadang i tak sekuat orang lain untuk hadapi nya . so , i mmg tak perfect , i knew it , n i try my best to give d best for him :)
mmg sakit kan bile macam nyh , tp percaya lah kalau jodoh tu ada , tak kemana . berdoa jelah . n jgn terlalu mengharap benda yg tak pasti ok . mungkin Allah da tentukan yg terbaik dalam hidup kita . tempuhi hari hari yg mendatang dengan tenang n senyum je :) insyaAllah semuanya will be fine .
p/s: cintai orang yg mencintai kite , jangan tiggalkan orang yg kite cintai untuk orang yg kite suke kerana orang yg kite suke akan tinggalkan kite untuk orang yg dia suke :) renungkanlah ..

Monday, 14 November 2011

sebuah ceritera keikhlasan cinta seorang suami terhadap isterinya.....


 Isteri : Mengapa abang sayangkan saya? Mengapa abang cintakan saya? Mengapa abang menyukai saya?


si suami tersenyum mendengar soklan si isteri, lalu dengan tenangnya si suami menjawab...


 Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi, mencintai dan menyukai Sayang!


si isteri tidak berpuas hati dengan jawapan si suami lantas berkata...


 Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang, cinta dan sukakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.


 si suami meyakinkan isterinya...


Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!


si isteri mula berasa curiga dengan jawapan si suami lantas meninggikan sedikit suara...


Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.


Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”


Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminyan. Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap mendengar,


“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.


Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.


 Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi. Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”


 Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan terlantar koma......


 p/s : cinta tidak perlukan kata2 manis dari seorng lelaki mahupun perempuan...yg penting adalah keikhlasan dalam bercinta.....kalo xikhlas konpem x leyh g mne nye cinte tu kan? So pikirkan lah wahai kaum adam dan hawa.... hargai lah pasangan anda.... dan yg paling utama ialah CINTA AGUNG ADALAH CINTA KITA TERHADAP ALLAH s.w.t.....

Wednesday, 19 October 2011

u know ..

hye ,, u know dat im very sleepy tonite .. haha ..
sorry no greetin for you :)
u want to know sumthin ?
u know ?
im sleepy ,, but im still waiting for you ..
u know ,
i headache ,, but im still reply ur IM ..
u know ,
im sick ,, but i always smile infront you ..
u know ,
im tired ,, but i still want accompany u ..
u know ,
i miss you ,, but i dun want disturbin u ..
u know ,
i always wait ur msg every second , but im shy to start first ..
u know ,
im happy , when got ur msg .
u know ,
i dunow y i care bout u ,
i dunow y im thinkin of u ,,
i dunow y i write bout you ,,
u know ,
i dunow anything ..
u know ,
i want u always beside me ..
u know ,
im worry bout u .
hhuuhuhu ,, many things u didn't know ..
u know ,
i dunt look at handsome , wealth or anythin else .
i juz look at how u make me happy ,,
always be there wif me when joy n sad .
n im sorry if disturb ur life .
sincerely from ma heart ..
:P :P :P :P


*p/s; boleh jadi rekaan semata mata ..
bye bye peeps :)



Monday, 17 October 2011

HATI DAN PERASAAN :)


Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita.
Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang. Description: http://skins.hotbar.com/skins/mailskins/em/033102/033102stupid_1_prv.gif
Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda. Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.
Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram. Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum. Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar.Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.
Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan anda adalah seorang insan dan harapan yang cukup untuk membuatkan anda bahagia. Selalu bayangkan diri anda di dalam kasut seseorang.Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga.
Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka. Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan.
Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam.
*p/s gudluck ocay :)
bye bye salam ..

Sunday, 16 October 2011

KU INGIN KAMU :)

demi semua ..
yang aku jalani bersamamu ,,
ku ingin engkau jadi milikku ,,
ku ingin engkau disampingku ,,
tanpa dirimu ..
ku hanya manusia tanpa cinta ,,
da hanya dirimu yang bisa ,,
membawa syurga dalam hatiku ..
ku ingin engkau menjadi milikku ,,
aku akan mencintaimu ,,
menjagamu selama hidupku ,,
dan aku kan berjanji ,,
hanya kau lah yang ku sayangi ,,
ku akan setia disini ,,
menemani ..
sentuhanmu ..
bagaikan tangan sang dewi cinta ,,
yang menghiaskan bunga asmara ,,
dan membuatku tak kuasa ,,
ku ingin engkau menjadi milikku ,,
aku akan mencintai mu,,
menjagamu selama hidupku ,,
dan aku kan berjanji ,,
hanya kau lah yang ku sayangi,,
ku akan setia di sini ,,
menemani ...
di setiap arung gerakku ,,
tersimpan dihati kecilku ,,
bahawa dirimu terindah untukku ..
ku ingin engkau menjadi milikku ,, 
aku akan mencintaimu ,,
menjagamu selama hidupku ,,
dan aku kan berjanji ,,
hanya kau lah yang ku sayangi ,,
ku akn setia disini ,,
menemani ..
selama masih bisa bertahan ,,
selama masih bisa ber nafas ,,
selama tuhan masih mengizinkan ,, 
ku ingin selalu menjagamu ..
selama masih bisa ber tahan ,,
selama masih bisa bernafas ...

*p/s:ditaip oleh yana , not copy paste :)
ikhlas dari tanganku ..
*thanx kpda yg memberi ..
i like it ;)


menjadi yang terbaik !

hai peeps ,, assalamualaikum ..
answer my greetin' please .. yeah gud girl/ boy ..
ocay now da baca kan entry kat atas tu ,, apa yg terbaik ? siapa yg nax jadi terbaik ? haaa .. tu lah masalahnya .. hahaha .. haish suka suka .. emmm ,,okay actually i try my best to be d best in my life .. lantak p lah kan pe owg nax cakap .. ocay ,, i try nax jadi yg terbaik dalam hidup i ,, n i want avoid myself from anyone who will hurt me .. yup lah semua orang nax yg terbaik kan dalam hidup dy , yeah ,, same wif me .. tak de sape kan yg nax buruk buruk je dalam hidup dy .. semua nax yg terbaik .. n untuk mendapatkan yg terbaik bukan senang ,, kite kene berusaha bersungguh sungguh .. itu lah maksud i .. i mmg nax yg terbaik ,, n jadi yg terbaik .. untuk siapa ? hey untuk diri i lah ,, takkan lah nax jadi yg terbaik untuk orang lain .. yeah mybe one day .. but i dun know my decision is rite or not ..actually i realy want avoid myself from him ,, ill try my best ,, i know we juz friend ,,n i mntak maaf law kputusan i salah .. i cume ta nak sakit hati lagi .. hee :) macam mak i cakap jangan senang sangat percaya dekad orang nnti kaw yg sakit .. yup mmg sakitt :'( n i da ta nax rase lagi .. so d best way is it .. im happy but i just want sumone who luv n care bout me .. accept me who i am ,, not luv me bcoz paras rupa or wateva .. ;) hee ter jiwang plak ,, takde ayat yg nazak lagi agaknye ..haha  hidup ny susah kan kite nax jangke so berdoa jla spya dapat yg terbaik drpdNya ..alrite ,, n lastlyy i realy miss my mom ,, mak tggu akak balik ea mggu depan .. hee.. ocay lah bye bye all readers ..
*p/s: jangan sibuk hal orang kalau hal sendiri tak terurus ..;)

Wednesday, 12 October 2011

kisah seram :)

assalamualaikum :P


hye peeps , harap you alls sihat sihat je ok , 
selamat malam or selamat pagi or selamat midnite .12.30 am . huh i ta antuk lagi n prasaan untuk menghapdet blog plak muncul . hehe jangan benda lain yg muncul suda . scaarrrryyyy . euuuu !! 


ocay now nax citer pasal apa erk hihihi . actually tak de yg seram pun saje je wad gempak entry kat atas to . hahaha . you alls pun percaye . maaf lah ye bukan niat hati hendak mempermainkan . kihkihkih .
ocay hari ny i ada klaz ptg kul dua , so i bley tdur late ckit ,, huhu nnti jadi macam semalam i tdur kul 5.30 n g claz kul 9 pagi ngan kpale pening . hahaha . haish ,yana ni degil lah . huhu actually i nax share lagu yg i minat sangat . lirik yg mendalam n amat bermakne tuk i .huh bez taw ..
Ost Cinta Elysa ( Kisah Dongeng-Stacy) with lyrics



i like dis part of d song
*mencintai aku dengan SEADANYA ,mencintai aku buka kerna RUPA ,
dalam waktu sedu , dalam waktu hiba , ku harapkan dia rela ...
mencintai aku dengan seadanya sanggup menerima insan tak sempurna ,
atau mungkin cinta sebegitu hanya .. kisah dongeng saja ???


huhuhuh jiwang kan jiwang kan . wateva lah i terasa nax layan perasaan plak malam ny .
da bosan tahap cipan tergolek golek da ny . hahaha . is tat wrong if i do like dis ?
ta kan , ada susahkan sape sape ke ? ta kan huhuhu .
ocay lah ny je entry tuk aryny .
i have no idea da . ocayy bye bye you all .
#p/s :try to be urself , dunt be hypocrite ! i hate it !
assalamualaikum :)

Tuesday, 11 October 2011

tipu , menipu ditipu n tipu tipu tipu lagi !

you r LIAR , thats i want call you .liar n liar n liar . huh ta sempat nax bgi salam .
assalamualaikum :)
soryy so stressed today , have many problem . i cant face it . give up . many people want to make me sad n cry  n wateva lah ! huh . menipu ? dy tipu . ditipu ? i lah yg kene tipu . LB kaw yana . hey come on . dont trust anyone ky . wake up lah , you already 18 rite ? dont fool urself lah yana . :'( i realy sad , y should u cheatin' me ? i cant accept lah beb . you said ' im seriez wif you ' huh forget it . i dont believe you again ! juz for d laz time . ocay after dis i must beware wif everyone . sumone said ' bkan mudah nax dapat benda baik , macam macam rintangan yg perlu dtempuhi untuk hadapinya .senang dapat maka senang lah perginya n InsyaAllah kalaw susah untuk mendapatkannya maka susahlah untuk dia pergi '.  i juz need love "sumone who caring , take care , responsible ,love n give me happiness " i do not need anythin' else . y should i cry for you if you dont luv me ? love n love n love . rumit bagi seorang perempuan . huh forget it .
ocay dunt talk bout dis again , lets talk bout me n me n me . now almost 5 am n i didt sleep again . tomorrow have clas at 9 am n i must wake up at 7 am ?
huh how can i ?
now i need some rest , ready for claz tomorrow . hope i dunot feel sleepy in class ;)
n i want wish very thank you for sumone coz always make me happy . thanx skype wif me dear :)
hehehe .nite semua . assalamualaikum .

Sunday, 2 October 2011

saat paling payah :P

assalamualaikum .
selamat malam semua :)
hariny i ta berape sihat coz sakid tekak , huhu dan dan je tibe tibe sakid tekak . 
da bace kan entry kat atas to . nax taw saat apa y paling payah to ? hmm , biasalha time da ta de sorang pow ta de n sepi sangat . bile datang yg lame lame pow datang balix . ape nax buad ny . sala ke i terime dy semula tp dalam mase y sama i rapat dgn sum1 ny .both of them , , hmm i sayang . tp keduanya berbeza , , dat 1st guy ,smpai bler i nax tggu .ape makne dy caring , selalu keluar sama tp dalam hubungan y ta de arah tujuan . n seriez ke dy bler bg memb dy numb i .kepale otak mule serabut . then , 2nd guy ,my ex bf . mule seriez n mnta dberi peluang . i pow terime coz dy mule mnunjukkan kepercayaan . harap tidak dikecewakan . tp camane dgn hati ny . ya Allah , berilah petunjuk kpde hambamu ini . jauh kan lha diri ny dari menyakiti perasaan org lain . 
hmm , ini saje y ingin diluahkan kpde blog kesayanganku ini . my diaries life ;)
ocay lha . cikit je entry tuk malam ny .bubye u all <3 you . . hee

Saturday, 1 October 2011

LELAKI DAN WANITA ?

assalamualaikum .
ocay da bace kan title blog to . LELAKI DAN WANITA ? ape bezenye ? hmm bnyk perbezaan yg dpt kite tgok . actually 4 my opinion , girl like me ,i , yana n another girl hatinya sangat mudah tersentuh . walaupow luarannya nmpak ego , keras hati tp hatinya mudah tersentuh . berbeza dengan lelaki .ocay bnyk jgak lha differences yg i dapat antra lelaki dan wanita . mcm pasangan couple , (cewah cam lha i ad couple nax cter cam ny ) haha lantak p lha kan . dis is my blog so skahati i lha nax buad ape . :P ocay antaranya ialah :




  • org prmpuan ny suka mncuba y baru , spt mengubah penampilannya . so klaw ad yg ta kne dgn pasangan nye mety lha kite kene tgur n make a change . kan kan kan . hehe .n klaw lelaki plak ad mcm mcm jenis . wlaupow dy ta mnyuruh kite brubah dy cme akan mnegur jika pakaian kite keterlaluan . tp ad jga lelaki yg jenis ta ksah . hahaha .
  • then ,org lelaki selalu tertumpu kpd aspek fizikal mcm kebendaan .cntohnya dy sibuk dgn kereta dy .kononnya kereta to awex no satu dy ,hehehe .tp kite sbgai prmpuan plak lbih kpd aspek prasaan . asek nax emosi je .hahaha .dats y lha org perempuan ny kuat merajuk n mudah tersinggung .sbb to org prmpuan ny lbih mudah bersimpati n berkorban .hahaha (ayat nax back up perepuan je semua )
    hehe .
  • bg org prmpuan klaw mengalah to tnde sayang n pengorbanan (tp ad gux perempuan y ego mcm i ) hahaha .tp bg lelaki mengalah to tnde lmah n mcm ta de prinsip . so sbg prmpuan jgnlha kite mncabar pasangan kite . tp beri cabaran kpdnye untuk maju dlm hidup bley . :)
  • haa , y ny penting .emm actually org klaw da syg dy mcm ad instinct y kite bley rase same ad pasangan kite to menipu ke or buad ape ape y meragukan .gerak hati org perempuan ny lbey tajam dari owg lelaki  , so bg y bername lelaki jgn cbe cbe untuk menipu pasangan anda ocay !
  • n klaw kite ad masalah atau ape ape y ta menyedapkan hati , kite akan crite kat pasangan kite . tp berbeza plak dgn lelaki coz dyorg lbey ske pendam dlam hati . so klaw kite tgok psangan kite cm ad problem try lha tnye ky .
  • ocay , tntg kesetiaan . pernah ta kite dgr ayat ny . i suke sgt ayat ny "kesetiaan wanita diuji ketika lelaki itu tidak memiliki APAPUN,dan kesetiaan lelaki diuji apabila dia memiliki SEGALANYA.." btul sebenarnya , jika btul wanita to syg kat psgn nye dy akn setia di cc time susa n sng .tp kite tgok plak lelaki bler senang sama ad dy still dgn y tersayang atau berubah hati . tp ta semua llaki mcm ny . ad y ikhlas dan setia . so dun judge a book by its cover .
  • lastly ,emosi . org lelaki ny emosinya mcm getah ,permpuan plak emosinye mcm ombak .dats y org lelaki ny klaw mara ta lame n cpat sejuk . tp perempuan cam i ny law nax merajuk mety nax lame . hehe tp ta de maknenye . 
ocay lha da habis pow crite i pasal ny . juz hndak berkongsi ta salakan . law rase bosan juz klik je button 'X' kat atas blah kanan lappy u all to ocay . ;) hehe ocay lha salam semua . bubye .

Friday, 30 September 2011

siapa saia ?

assalamualaikum semua .

selamat tengahari n salam satu malaysia .
hahaha , semangat plak hari ny , biasa lha da start blan baru ny mesti kene semangat ckit kan . huhu :P poyo kan  ? poyo kan ? ahahaha . hmm , actually entry ary ny ta de pape pow . juz mou cter about me n me n me . not bout other coz i bkan y ske sbok jge tpi kain org , nty kain i y terkoyak i ta prasan . ahaha . anyway , semalam i g karok wif him n another one . hmm , but until now i dun know who am i . ta berpeluang ke diri ini untuk bahagia ? cewahh jiwang plak ayat . :) hy i say like dat ? bcoz he ask my fhone num 4 his friend . so ??? huh forget it . bsan kan hidup mcm ny . nax mati pow lum ckup amal lagi . haish , ape lha ckp cam to . astaghfirullahalazim .... ocay , now i want forget about it . focus on my assignment n start do it . huh 5 oct da kene submit . ya Allah bantu lha hambamu ini :'( .sob sob . huu cdey kan . 


ocay , bler da bosan jum kite tgok picx nax ta ? nax ta ? actually ny picx i dgn dax gmox y sgt saia sayang . i luv you dax gmok . ehehehe .she always wif me , thanx babe :)


hehe , like dis picx . look so cute :)
occay ini lha dy .
ehehe comel kan .



ocay , dis is me . .
6pak bulat sangat kan .
bia lha .
y pntg i happy .
hahahaha

ocay now im focus on :
  • my study 
  • my parents 
  • my assignment 
  • my friend (only care bout me)
  • n mybe him , haha ntah lha .


ocay thats all entry tuk hari ny .
salam semua :)

Tuesday, 27 September 2011

suka hati aku lha .

assalamualaikum . .
hye PEEPS :)
jam lappy da mnunjukkan pukul lapan lima puluh satu minit malam . dari tadi i bgn tdow smpai skrg lappy n lapptop n pecebuk ,twitter ,ym , skype blog n segala account yg i ad on smpai skrg . hahaha . . bosan bosan bosan sangat . satu hari ny i stay at home without bath . ahahaha papepow i still wangi . hehehe .


Okay okay mari pergi ke real entri. Ya iyalah, more about me and me and me and me. Kalau taknak or tak berminat nak tahu kisah daku, its okay. tak suruh pon tekan button X ke apa kejadahkah itu semua. Suka hati jiwa dan naluri serta perasaan kalianlah nak baca atau tidak ..


occay now , suka hati i lha nax buad apa kan .hehehe .actually i bosan gler saat ny waktu ny dikala ny n time ny . i ta taw nax wape n mood untuk menghapdet blog pow ta berape ade lha sangat . so i hapdet jela ape y i rase ocay n bley di layan . kalaw ta ske just tekan button ' X ' dkad atas belah kanan lappy anda occay . smbil menghapdet blog ny ruma , hostel , home , n kediaman i tgah bising gler dek pangai housemate i y gler gler ( iena , ima , fiqa , ana n kak fida ) i mean them . hee :) 


hari ny i bosan gler coz ta de claz n i da mam bdak baik gler coz dduk ruma satu hari . . baik kan . baik kan . hahaha .actually hati ny ad sikit happy lha coz after two month my phone was on silent finally i had sum1 who care bout me . im not regret go to kedah coz everything start from there . hee <3 n yesterday , after claz , i hangout wif him at mcD . huhuhu dun b jelousy ! but we were still friend . only Allah know . i hope dis is d bez .  seriously im happy wif him .sincerely from the bottom of my heart .Nothing special on me. I have my own attitude, personality and etc, etc. Sometimes I wish I could be somebody that everybody want me to be. Sometimes I wish that I could make everyone happy when they're with me. Ya, I know that everybody also want to be that way. Its me im talking about. :)

occay thats all je entry tok hary ny .now i nax mandi n ready for claz tomorrow .
thanx for all fwen who are support me .i love you all <3

Wednesday, 14 September 2011

curahan hati untuk semua n awq .

assalamualaikum semua .
hari ny i nax cerita tntg semuanya . tntg hari ini ,tntg hati ,perasaan ,masalah n everything .
occay .hari ny i pegi kelas dgn berbaju kurung kuning n berkasut tumit 5 inci ' bak kate classmate i '  . . . hee ny lha picx i pagi tadi , ,        


                                                                                                                                                                                                                                                                                   i happy hari ny g claz coz pagi pagi lagi i dpat pujian dari sum1 . thanx . hee ,then , , my dear sharvin ( indian boy n my ex clazmate ) dtg claz i n tgok i wad keje pengajian malaysia . hahaha . actually , hari ny i berbaju kurung coz ad presentation subject pengajian malaysia bab 4 about badan perundangan . n i got a gud luck today coz lecturer ta masok n presentation ktorang ( i n others 3 memb ) di tunda ke kelas berikutnya . alhamdulillah sgt sgt coz i juz buad slide je n ta prepare lagi tok present coz sbuk bace subjevt POM coz ptg to ad test . so ita smpat lha nax study bab y i kene present to . n alhamdulillah dgn happy nye i ke kelas hari ny i dpt lupakan sebentar masalah masalah i y sgt menyerabutkan kepala otak i ny .
kadang kadang bile tgok pasangan couple to jelez sgt . nax wad camane kan , mybe ad hikmah di sbalik ape y terjadi . bler da balik rumah i terase sunyi sangat sangat coz da brape hari fon i ta berbunyi n ta de msg dari sesiapa pun . bler terengat kenangan dgn dy rindu pula . hanye gmbar dy dgn i je lha y jadi kenangan . picx at genting to sgt bermakne . skarang dy da bahagia bersama org y layak mendapatkannya . i cume doakan y terbaik untuk dy . i rase skarang i da kehilangan semunya . i ta pernah rase sunyi camny . i da ta de sape sape lagi da . dy da pergi .... :'( . i cdey , n kalau bley i ta nax pergi kt tmpat tmpat y i prnah pergi an dy  ..sunway pyramid , tmpat pertame i pergi an dy mase first date ktowg . i ta ley lupe baskin robbins . hee ,, besnye .. then , , genting highland . shawl biru gelap , , IOI mall , ,n yg penting pizza hut kat IOI mall to . lpaz  dy tggalkan i ,i ta prnah masok tmpat to lagi . kat cto lha dy propose i , sweet sgt masa to .bagle dy , cincin dy ,n baju y dy syg ad lagi i simpan . tp to semua tggal kenangan je , , n ny picx kenangan i dgn dy mse kat genting , ,


kenangan ...

tai semuanya i kene lupakan coz dy da jadi milik orang lain . n bila dy tggalkan i vley bkak hati i untuk sayang sumone y sgt ' hot tempered ' owgnye .tp i cube trime dy seadanya , , bila i da bley syg dy . dy senyap , senyap n senyap tanpe berita . i da knal dgn kakak dy y sgt baik da sporting . tpi , skrang bile i perlukan dy , , dy ta de . . laz i contact an dy i mntak dy tggalkan i law dy da ta perlu n syg kan i . tp dy ta nax . seriously , i mmg ta faham . habis dy nax i jadi ape ? dy nax i tgu dy je ke . i ta tahu lha dgn hubungan y tergantung ny . i bingung sgt . ape y perlu i buad pow i ta tahu . dy ta kan lpazkan i tp dy ta pernah contact i , take care i macam gf dy . ape semua ny . i ta faham lha . tolong lha ya Allah , , keluarkan aq dari belengu ny . aq da ta nax saked hati lagi :'( .
kadang kadang i jelez tgok org sekeliling i bahagia . tp i da macam org gile terperuk kat dalam bilik 24 hours  . ta taw nax wape . i nax larikan otak i dari pk bende ny semua , tapi ta bley . then , i ad dapat satu pesanan dari sumone y juga seorang pelajar tmpat i study tp da menjadi hak orang . katanya ' jangan mencari , dy akan datang sendri n terimalah dy seadanya ' :) n now i nax tenangkan fikiran i dgn tidur . hee . mybe smpai cny je kisah i y i nax cerita . nti ad mase i update lagi . bye semua .
bubbye sume =) .
ilysm .
p/s :actually i really really miss my mom .
salam semua . =)



Saturday, 10 September 2011

hari yang sedih ..

hai ,,
salam semua ..
saia sedih sangat hari ini . :'( mak ,, i need you . really saia sedih sgt . knape semua ny jadi kat saia . saia mule terime dy then dy wat saia cmny . knape lha erk . hati ny sked sgt . hidup ny mmg ta adil knape org lain bley bahagia . knape saia ta bley . hmm mgkin ade sala saia sendiri . tp saia rase saked sgt dipermainkan . kenape mesti bagi harapan n berjanji macam2 law hakikatnya ta bley ? ape awq aggap saia ny . saia bkn boneka yg awq bley jadikan bahan permainan . ape sala saia ? knape semuanye macam ny ? :'( tolonglha jgn skedkan aty saia . ta pe lha saia akan lupekan awq . saia pow da block awq bkan stakat d fb tp block awq d diri saia . saia ta mou jmpe awq lagi n knal dgn owg y macam awq . saia btol2 akan lupekan awq . semua ayat2 manis awq , janji2 palsu awq , saia lupekan .to y terbaik . saia taw saia ta perfect , ta cntex ,ta pndai . tp saia ade hati ad perasaan y bley rase klaw awq to sebenarnya sedang menipu saia . terima kasih awq . love is NOT EVERYTHIN' .occay bubbye ..
hmm .. awq bukan oksigen , so saia boleh hidup tanpe awq .
thanx kpde kawan2 y menasihati .
love you all :)
bubbye ..

Monday, 5 September 2011

not in mood :(

hye sume ..
assalamualaikum ,,ok aryny i ta dew mood cgt coz ad owg wad i cam owg buduh !
i hate him so much ! dy egt aq ape .. aq taw lha aq juz adex "agkt" kaw je .. law ye pow ta paya nax wad aq cam owg bodoh ky .. pasny kaw ta paya lha  nax contact aq lagi ky ..jgn arap aq nax agkat call kaw lagi !
SAY BUBBYE TO YOU !

Saturday, 3 September 2011

raye y ta besh ..

hye assalamualaikum semua ..
selamat hari raye maaf zahir n batin dari i lyana .. raye tahun ny amat ta best coz nta lar .. hee .. tp i rase cdey sgt coz ta pat raye an dy .. dlu dy plan nax dtg ruma i nax knal an parents i tp sume nye da ta dew lgi .. i cdey lha .. cmane i nax contact dy blex .. dy deactivated acc fesbuk dy ,,then no fon pow dy tkar .. smpai cmto skali ke .. hope law dy bace blog i ny dy dpat contact i blex .. i nax mntax maaf cgt kat dy .. i taw i bnyk wat sala kat dy .. bler dy pegi dari hdup i bwu i rase kehilangan dy .. i mmg ta pndai nax hargai owg .. jhatnye i .. hmm ,,ap i nax buad ny ..huuu .. :'(

Friday, 26 August 2011

geram !!

hye all ..
i nax cite ny ,, i gram sanad-sanad ny .. i pnye account fesbuk ta ley bkak .. sape plak y tkar password i ny .. adduyai .. gram!gram!gram! camane nax wat ny .. i da ta dpat on fesbuk lagi ny .. huh busannye .. camane ny .. i gram sanad .. before ny i ad bg bf i password ,, coz dy mntk .. law ta mara plak t .. then skunk i da break an dy tp bila i nax log in fb i ta ley ,, cmne to ? sape lgi y tkar password i law bkan dy .. eii ,, bodo nye taw ! gram i ! da 3 hari i ta dpat un9 .. aptb ,, saba jla axo an pangai qou ny kan .. hrrrgggghh !! ta pe lha cmny kan pangai qou ,,  kte tgokkan jla jaoh mne qou ley g ,, an sikap pnaz bran qou to pow prrmpuan mne je y than .. ya Allah jaoh kn lha aq dri owg sepertinya .. i mmg sket aty gler an dy .. then i call dy ,, dy ley wat bodo ckap ta taw pape .. mmg sial lha qou kan .. dy pk i call dy ,, kononnye i ny terhegeh-hegeh ke hape tat dy .. hissshh ,, please lha ..i call you juz nax tnye ape password i jurk !! haiisshh susa lha owg cm dy ny .. uke lha i nax release tension i ny .. camat ary raye you all ..
bubbye ..

Tuesday, 23 August 2011

mane dye pegi ??

assalamualaikum semua ..
aryny i ta de claz .. skrg da ptg n jap lagi i nax hangout wif my housemate .. nax celebrate bufday akak senior uma i kat IOI mall .. i pow buwink aryny dok uma stu ary ta wape ,,  so ,, bek i follow dyowg to sume .. hee ..bla da bsan camny cam2 lha i pk n nax wat ,, tp satu pow ta jalan .. baju pow ta bsuh lagi .. aduhh ,, mlaznye la hai .. sox da lha ade claz dri pagi cmpai ptg .. ta saba plak nax abez claz nax tggu ary jmaat ny .. yeeeyyyy ,, happynya i dapat blex kg ,, i windu gilak sama family i .. n adexadex i y nakal to .. huh n y paling pnting i ta sabar nax blex coz i nax makan bnykbnyk .. da lame ta mkan wif my beloved family .. i windu sgt .. tp ad satu part y sdey ,,sume prancangan y drancang dgn ken da musnah cmto je .. i tao sala i .. bile dy da pegi bru i trase y dy sgt sygkan i .. tp da ta dew jdoh nax wat camane .. mcmmcm dy rancang tok raye ny .. nax pkai bju same ,, nax dtg ruma i mse bufday mak i 28 august ny .. n bwak cake baskin robbins y i suke sgt to .. bufday dy plak da dkatdkat an bufday mak n ayah i .. dy 18 ,ayah i 23 n mak i 28 august .. tp i ta wish pow mse bufday dy aryto .. sadisnye i kan .. i ta taw lha nape dgn i .. da dpt owg sebaek dy pow i ta reti nax hargai .. tp sumenye da lpaz .. nax menyesal pow da ta gune .. tp kdg-kdg i trase jgak ,, ble ta de owg y msg i tiap pagi tghari ptg malam ,, say 'i love you' ,jge kesihatan , jge pemekanan .. ya Allah ,, windunya aq .. walau apepoe i doakan dy bhagi n jmpe sumone y lyak tok dy ..
:'( .. now ,, i kene mulekan hdop bru .. i ta bley pk psal dy lagi .. bygone is bygone .. i love my life ,, so i dun want ruined my life ..
mish you mom n dad ..
love u shoo much ..
<3

Monday, 22 August 2011

dalam hati ny ade prasaan mara .. grrrhhhh

hye ,, assalamualaikum ..
lame ta update blog ny ..
huhu anyway thanx to kak belle coz tlong cantexkan blog sy ny ..
huh ,, gramnye ny (smbil ngah gyut an owg gler y saje nax tmbahkan kmarahan I) hee:) da 3 ary ny bzy jewp .. jmaat malam i g keje part time kat hotel residence then knal la an rmai uwg tat c to .. huh ,, mle2 bf i ta bg i keje ,, pasto dy bagi gux .. tp mlm to i ngat nax stay uma akak agkt i kat bangi .. abg  i plak ta bg ,, dy nax amex i anta blex .. tp kat uma i ta de owg so i over9 la mlm to .. huh .. bf i plak mara kat i coz kua an abg i .. haha klaka kan .. susa law ad bf an abg agkat ny .. then ary sbto plak i jalan kat kl an abg i ,, tp jalan jem gler so mlm to ktowg lpak kat bukit ampang .. huh actually bf i ny panaz baran ckit ,, (bkn ckit la tp bnyk ) i pow tatot an dy ..  hee :) ary ahad plak i keje lagi kat tmpt y same .. tp msok kul 3 n blex kul 11 .. i twos alex uma mlm to coz isnin ad claz .. tp bf i ta bg i keje ary to .. susa nye dy nax cye kat i .. tp i keje gux .. then ble i da smpai tmpat keje dy call i sruh i blex .. huh .. wth ? gram i ngan dy to .. lgi satu i gram an dy ny coz dy bkak fesbuk i .. law ta bg p/w dy mara ,, so tpkse lha bg .. y i gram dy nax on to on jla tp ,,ape y owg post kat fb i sume dy delete .. then friend i y dy ta ske pow dy delete .. aduh smpai bler i ley than an dy ny .. saba jela .. sume i nax buat kene tnye dy dlu .. huh sory dear 4 my confession .. but im very angry .. gggrrrrhhhh ..  da lha bwu je lpas setlekn prob wif my housemate .. pasto dy plak tmbh serabutkan otak i ny .. pape pow i trime jla .. ngee~~  tp cdey gux lha .. huh .. i pow ta nax pk sgt pasal ny .. y pntg i study dlu .. (actually i realy expect better than him ) hee .. huu uke lha .. t ad mase i update lagi .. sox ta dew claz so i bley relax .. n hangout mybe if my boyfie allowed ..
bubbye .. :(

Wednesday, 17 August 2011

viter gempak nieh !!

hye allz ..
assalamualaikum ..
sory lha i punye blog ny tgh setting lagi cuz i kene delete sume bout my ex bf  ken ,, bout our anniversary n everythin' . huh ,, we all sebenanye da break .. cdey ta ? hee :) ewmm ,, ta taw lha nax ckp cmane ,, i trime jle ,, dy y lpazkan i .. law ad jdoh ad lha ..law ta de trime jla .. lagipow dy ley dpt y lagi baik dri i .. tp kenape mesti dy nax crite kat owg ? .. hahaha taw ta ,, time i tgah unline fb ,, i change relationship ,,suddenly ad someone y bername 'ana anamy' comment " saba jla ,,u bley dpat owg y u syg" hmm ... something wrong .. then dy IM i dy ckp knape couple law ta cintakan dy ? i reply lha ,, oops camane u bley taw ny ? u ad contact dgn ken ke ? n she said  ,, ad tp ta slalu .. i pow dgn prasaan y teramat gmbire y sgt dibuat-2 ,,  i ckp oke lha i ad keje  .. then i try lha cari c 'ana anamy' to ..tp ta jumpe .. dy block i ? hahaha ,, nmpk sgt kan .. knape mesti nax block ? shit! like bitch ! huh ,, im very mad .. oke stop bout dis ! now i want start a new life .. wif sumone else .. hehehe .. nope lha ,, juz joke .. da pkul 6 lbeh ny ,, jap lagi buka ,, i pow da lapa cgt .. cmlam i kene mara an sumone coz kua g minum kat kdai aji near my hostel ta inform dy ,, hahaha ,, dy terlalu caring .. i pow da bsan kodd mse to ,, i kua lha wif my beloved sista kak bell n kak ain ,, da nax dkad pkol 2 kut bwu ktowg blex hostel .. huhu blex je i dok berbual lat blex then tdow .. i da ngantok sgt mse to .. pas to bgn kol 1 lbey ..hahaha trok kan .. huhu ..
uke lha ,,da nx buka ny ..bubye nyam2 bubur lambuk ..
hahaha

Monday, 15 August 2011

ngee~~suke3!!!

hye assalamualaikum sume ..
smlam kn yana happy cgt dok berbual an kak bell n kak ain ,, (senior) mcm2 dy cter psal bf ,baju ,sua ,kasot kosmetik n sume la ..hee ..tp ad y lagi bez bile ngah terengat kat someone ny tbe2 dy call .. hahaha .. tp i ta smpat nax pick up call dy coz mase 2 i kat class ..then bler blex je hostel ,,i tgok fon ad nme dy ****** ******  n picx dy skali y i syg sgt nx buang dkat skrin phone ,, even 1 mizkol pow da wat i happy n pelik ,, ad ape erk dy kol i ? hmm ,,dgn rase pasti n ta i try call dy smula gne num cel i .. dy pick up then i tnye ad ape call tdi ,, then dy ckap saje je ..emm ,, i pow putuskan talian .. da lame ta dengar suare dy .. wlaupow dy wat i sket aty tp i ta pnah bnci kat dy ,, i cme nx tgok dy bhagia wlupow bkn dgn i ..
*in other case ,, i online acc fesbuk ,, i ad wat status ,,then dy "like" .. hmm ,,ad lagi 1 status dy tnye 'ad can lagi la ny ?' emmmm ,, tp sory i ta bley blex kat dy coz i da dew ken .. i ta kan sket kan aty dy .. KEN y ad an i time i susa n senang ,, bak kate akak senior i jadikan bf adik "sbgai kawan ,sahabat ,musoh n kekasih" .. insyaallah ..
papepow cmlm mmg happy cmpai i ta tdow mlm berbual an dyowg ,, cmpai i ta g klaz .. hahaha .. tp bkn sala i ,, i ta taw pow ad klaz gnti ,,ad y ckp kat i gnti hari jmaat ,,tbe2 hari isnin plak .. hrrrggghh .. gram nye .. tp mse to pow i tgh dmam so ad alasan la knape i ta dtg klaz ..ok lha ,, smpai cny je i smpat update blog ny .. next time i update lgi ky ,,
bubbye ..

Saturday, 13 August 2011

buad sala lagi .

salam sjahtera kpd pembace ..
skrg dalam keadaan y ta brape chat ,,dgn dmam ,,batuk ,,selsema lagi ,, ya Allah tolonglah .. tambah lagi dgn masalah y mlande .. rase berdose n bersala sgt .. im sorry awq .. sy ta sgje .. bg sy mase .. sy bnyk wad sala kt awq .. awq sgt baik ,, sy ta lyak tuk awq .. sy jhat ,, sy bnyk wad sala .. skrg sy y dpat balasannye ,, sy bodo sgt ,, rse tertipu sgt ngan sume ny ,, sy menyesal knal dy ,, sy menyesal sgt tipu awq ,, sy enjoy sgt ngan dunia sy smpai ta pk prasaan awq . sy mnta maaf .. thanx coz slame ny awq trime sy seadanye .. klaw awq rse sy ny ta lyak ,, sy ny sgt jhat ,, sy redha law awq tinggalkan sy ,, awq bley dpt sseorg y jauh lbih baik dri sy .. thanx awq untuk semua yg awq bgi kat sy slame ny ,, kasih syg awq ,, n thanx untuk 1st anniversary (i month) ..thanx untuk bunga ,,trip ke genting ,,bez sgt ..semua ckp sy beruntung cume sy y ta pndai nx hargai awq .. sy mnta maaf ..
for ken ..
huuhh cdey cgt .. jhat nye sy kn ..
em ok lha ,,mou wad assignment y tergendala ..bubbye ..